måndag 2 februari 2009

Rekrytering av studenter under superåret

Läser i Jusektidningen om att det inför sveriges ordförandeskap kommer behövas rekryteras folk att sköta det ena och det andra, kanske ngt att hålla ögonen på!

"SES09 sysslar med allt praktiskt och logistiskt kring EU-mötena i Sverige; it, tolkning, media, måltider, transporter, service och säkerhet.För varje möte finns en projektgrupp med folk från departementen och SES09.Sekretariatets anställda är rekryterade utifrån specialkunskaper inom de olika områdena. Ett tiotal kommer från anställningar inom regeringskansliet. Några av dem var med förra gången det begav sig, 2001. Däribland Aja Lind, som då var teknikansvarig. Nu är hon vice ordförande i SES09 och finns i rummet snett emot Grunditz. Hon har koll på rekryteringsprocessen.

Förutom personal till sekretariatet, varav majoriteten alltså redan är på plats, pågår rekrytering av 60 halvtidsanställda mötesattachéer, som ska ledsaga varje EU-delegation.– Vi gör en grundrekrytering inom regeringskansliet. I nästa steg ska vi vända oss till studenter från högskolan. Vi räknar med många sökande. Det är en unik möjlighet att få följa ordförandeskapet inifrån och ser också bra ut på ett cv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar