tisdag 12 maj 2009

Uppdämt behov av ettårig foxtrotutbildning?

Den mediabevakare Saco Studentråd har har en artikel om en nystartad dansutbildning fastnat. Den studiemedelsberättigade ettåriga pardansutbildningen är enligt artikeln inspirerad av tv-programmen let's dance och dansbandskampen, och skolans rektor säger

Vi har kollat med branschen och det finns faktiskt ingen liknande utbildning i
hela landet och vi räknar absolut med att det finns ett uppdämt behov, säger
skolans rektor Thomas Öberg.


Ett uppdämt behov av vad? Att få dansa styrdans och för det låna pengar? Jag betvivlar att det finns ett uppdämt behov på arbetsmarknaden av människor som lärt sig dansa foxtrot på folkhögskola. Inget fel i att lära sig styrdans men det kan man faktiskt göra under ekonomiskt sätt klart vettigare former, åk till Övik under dansbandsmaran och dansa eller åk på Herrängs lindy hop läger och lär dig lindy, kunskaper som denna utbildning också skulle ge. Något galet är det i att erbjuda studiemedelsberättigade utbildningar som inte ger deltagarna mer än en bättre möjligheter att stajla på landets dansbanor. Dessa kunskaper kan dessutom redan förärvas på en mängd dansinstitut runt om i landet under samhällsekonomiskt sett klart vettigare former.

Man kan fundera över om detta är väl spenderade pengar från statsmaktens sida. Själv skulle jag heller se fler utbildningsplatser som utbildade i yrkeskunskaper som är i brist på arbetsmarknaden, som tex yrkeslärare av olika slag, och inte utbildningar som faktiskt inte utbildar till ngt alls.

4 kommentarer:

  1. Styrdans som är så kul!! Det är ju det alla vill: Ha kul mot betalning. Men vem betalar? Säkert någon. En vrickad mecenat kanske som vill ha lite styrdansare till sin bjudning. Eller varför inte införa styrdansare som följer med cover-bandet till bröllopsgigget? Se där, nu har vi redan skapat en arbetsmarknad ;)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar A. Ardins svar! : http://annaardin.blogspot.com/2009/05/tacka-vet-jag.sovjet.html

    SvaraRadera
  3. men med ett "-" efter sovjet.

    SvaraRadera
  4. http://annaardin.blogspot.com/2009/05/tacka-vet-jag-sovjet.html

    det ska vara ett streck mellan jag och sovjet :)

    SvaraRadera