onsdag 8 april 2009

Studenter som arbetar extra - varför voch var?

Saco Studentråds rapport som vi tagit fram i samarbete med Svenskt Näringsliv tas upp lite överallt i media! Askul! Aftonbladet tema högskola har tagit fasta på att studenter vars föräldrar har läst vidare på högskola jobbar extra i mindre utsträckning än vad de studenters vars föräldrar inte gjort det gör. Dagens Industris Rakt på (tyvärr bara i papperstidningen) menar att ett argumenterande mot en lagstadgad rätt till heltid borde vara att slå in öppna dörrar och lyfter att deltidsarbete vid sidan av studierna ofta ger positiva effekter som erfarenhet och kontakter, samt välbehövliga pengar så klart. Nyhetskanalen.se tar upp det samt Metro och Göteborgsposten, båda i papperstidningen.

Trots de många frågande kommentarerna till vår artikel i SvD så verkar det som vi inte är ensamma om att anse att ämnet fortfarande är aktuellt!

Uppdaterat. Pär Gustafsson kommenterar vår rapport.

1 kommentar:

  1. Trist med ledare i facklig organisation som går arbetsköparens ärenden. Alla kan ju tyvärr inte arbeta inom akademikeryrken och tvingades således sälja sitt arbete på andra sätt. En lag om heltid ser till att dessa får solidaritet på arbetsmarknaden.

    Jag pluggar själv på högskolan men KOMMER ALDRIG gå med i SACO-förbund så länge åsikter som dessa förekommer.

    SvaraRadera