torsdag 9 april 2009

En röst på (s) till EP är inte en röst på (m) och vice versa

Angående Junilistans debattartikel i DN.

Eva skriver så bra om det här, läs det!

Att ett parti väljer att ställa upp till Europaparlamentet med en inställning att EU är ngt som vi inte borde vara med i och som vägrar anpassa sig till den beslutsstruktur som råder är för mig lite märkligt. Man behöver inte gilla det, men för att kunna påverka ngt så är det effektivast att faktiskt göra som de etablerade partierna - kompromissa och få igenom så mkt som möjligt av den linje man driver. Att rösta emot istället för att se till att det som röstas om är det förslag man vill ha är ett mkt tveksamt sätt att företräda sina väljare på.

Läs också Åsa Weslund (s)

1 kommentar:

  1. Vilket missförstånd - Junilistan vill vara med i EU. Junilistan säger ja till ett begränsat EU-samarbete. Gränsöverskridande miljöfrågor och att göra det enkelt att handla, resa och studera i Europa ska ligga på EU.s bord. men nej till euron, Lissabonfördraget (som ger EU mer makt) och till utrikes- och säkerhetspolitik på EU-nivå. Junilistan samlar Sveriges EU-kritiker - från höger till vänster - och arbetar för ett mer öppet och demokratiskt Europa.

    Och att (S) och de borgerliga gör gemensam sak i nio fall av tio är ett demokratiskt problem. Om vi nu ska få folk att rösta och se skillnader i valen. Till och med tjänstedirektivet var en kompromissprodukt...

    SvaraRadera