onsdag 11 mars 2009

Nominera till vice ordförandeposten i Saco Studentråd!

Nominera till vice ordförandeposten i Sveriges största frivilliga studentorganisation, Saco Studentråd!

Vill du påverka studenters situation på nationell nivå? Tycker du om att arbeta med ledarskap? Vill du bli ett nätverksproffs, en vassare skribent och en bättre talare? Och, kanske framförallt, vill du ha roligt? I så fall ska du förstås kandidera till att bli vice ordförande i Saco Studentråd!
Vi söker dig som vill företräda hela Saco Studentråd och som ställer sig bakom den första punkten i Saco Studentråds stadga: Saco Studentråd är ett partipolitiskt obundet rådgivande organ till Sacos styrelse och ett samverkansorgan för Saco-förbundens studentsektioner. Saco Studentråd driver frågor av betydelse för studentsektionerna i Saco-federationen baserat på högre utbildning, kunskap och kompetens. Saco Studentråd delar Sacos vision om ett kunskapssamhälle för alla, med hög kunskapsnivå, högt välstånd och stor individuell valfrihet under ansvar. Du kommer att vara den heltidsarvoderade ordförandens närmaste person, som stöttar och som också är beredd att vara stand-in i de fall det behövs. Uppdraget är helt ideellt, och består av coachning av styrelsen, verksamhetsplanering och politisk lobbying. Vi tror att du är en utbildningspolitiskt intresserad person som ännu inte kan allt, men som vill lära dig mer. Vi tror att du är ansvarstagande och lojal mot organisationen och andra aktiva, och att du har ett engagemang, driv och är kreativ.

På senaste kongressen ändrades mandatperioden för vice ordförande till att vara vald på kalenderår precis som ordförande och övriga 7 ledamöter. Dock träder inte detta i kraft förran nästa kongress så valet gäller 1 juli 2009 till 31 december 2009.
Hur nominerar man?

Enligt Saco Studentråds stadga är det förbunden som nominerar kandidater till förtroendeposter. I nomineringsanmodan ska det tydligt framgå vilka som nominerar och en kort motivering till beslutet. Bifoga ett brev från kandidaten, som förstås är studentmedlem i ett Saco-förbund. I brevet beskriver kandidaten varför den vill bli vald och vad personen kan tillföra Saco Studentråds arbete. Fokus ska ligga på tidigare erfarenheter som är väsentliga för uppdraget, om personen, relevanta egenskaper osv. Berätta också varför Saco Studentråds arbete är viktigt och vilka frågor som är allra mest engagerande. Skicka också med kandidatens CV samt två stycken referenser med kontaktuppgifter.
Maila allting till Saco Studentråds valberednings sammankallande Eva Westerberg på eva.westerberg@saco.se. Nomineringen ska vara valberedningen tillhanda senast 13 mars.

Mer information
Eva Westerberg, Valberedningens sammankallande, eva.westerberg@saco.se 070-213 81 91
Stina Hamberg, Ordförande Saco Studentråd, stina.hamberg@saco.se 070-557 19 84
Maria Noleryd, studenthandläggare Saco, maria.noleryd@saco.se, 08-613 48 00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar