onsdag 25 februari 2009

Äntligen!

Idag har ett förslag om att avskaffa kårobligatoriet lagt fram, inte en dag för sent. Läs Saco Studentråds pressmeddelande här.

Enligt förslaget så ska staten betala 105kr/år och student, alltså en tredjedel av vad utredningen föreslog. Är detta en katastrof? Kommer det leda till slutet för kårerna och deras verksamhet? Troligast inte. Beroende på att kårerna gör en massa bra och viktiga saker som är viktiga för studenter .Och även om summan på 105kr är låg, för det är den, så betyder inte det att detta är den enda finansiering kårerna har tillgång till. Säkerligen kommer en hel del studenter fortfarande vilja vara med och av dem bör man ta en avgift, för kårernas verksamhet bör inte enbart finansieras av staten.

Vad som jag ser som mer problematiskt än själva summan är att kårerna för en så pass kort tid på sig att ställa om, förslaget säger att obligatoriet ska avskaffas 1 juli och det har varit svårt för kårerna att ställa om till något de inte vetat formerna för, men. Någon form av beredskap borde de självklart ha, detta kan inte komma som en överraskning!

Andra på samma tema Akademikerförbundet SSRs studentsektion, Kristina Persdotter, Ludvig Larsson på Sveriges Ingenjörer, Pär Gustafsson, Eva Westerberg, Per Pettersson, SFS, Nicke Grundberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar