onsdag 6 maj 2009

Dagens lästips!

Färöarna skrattar åt Sverigedemokraterna

Vad ska man säga, jag skrattar nog bara med!

3 kommentarer:

  1. Oavsett om SD:arna blev lurade och detta är någon sorts vänsterkomiker kvarstår ju faktum att Färöarna är ett homogent, välmående och nationalistiskt samhälle, något som även Sverigedemokraterna eftersträvar i Sverige. Dessutom är artikelförfattaren Niklas Orrenius, likt många andra journalister, en gammal kommunist som har skrivit för extremvänsterblaskan ETC, som stödjer homolobbyn och som öppet har erkänt att han hatar Sverigedemokraterna. Det är bättre att hylla en fantasifigur än att hylla massmördare:

    http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2008/06/30/imorgon_talar_sahlin_for_bodlarnas_inter

    SvaraRadera
  2. Läs Mattias Karlsson utmärkta redogörelse beträffande Färöarna, där han i vanlig ordning visar hur svensk media egentligen är, samt det löjliga i Sydsvenskans artikel:

    http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2009/05/07/klarlaggande_kring_faroisk_missuppfattni

    "Summa summarum så blir vi nu hånade i svenska medier för att vi inte genast förstod att ett nationalistiskt tal, hållet av en nationalistisk politiker, på ett språk vi inte behärskar, under ett nationalistiskt nationaldagsfirande i ett nationalistiskt land, egentligen var en antinationalistik satir.

    Beträffande det sistnämnda så kan jag rekommendera Orrenius att faktiskt besöka Färöarna och tala med människorna där på samma sätt som vi gjorde."

    SvaraRadera
  3. Sverigedemokraterna missuppfattar ofta såna här mediesammanhang, se bara här;

    http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=sverigedemokrater_tog_filminspelning_pa_storsta_allvar.html

    SvaraRadera